KUNSTSCHOUW ZEELAND

Na twee jaar doorschuiven door de Corona-epidemie gaat het nu eindelijk gebeuren. Ik ben met mijn beelden uitgenodigd om deel te nemen aan de Kunstschouw 2022. Ik ben daar heel trots op. In 2010 ben ik voor de eerste maal door de ballotage gekomen en kon ik mijn werk tonen aan een groter publiek.  Er is veel gebeurd in de achterliggende 12 jaar en hebben ook veel mensen een beeld van mijn hand in hun tuin of erf geplaatst. Ook bedrijven en Gemeenten hebben mij weten te vinden. Het thema van deze kunstschouw is WATER. Daar kan ik me helemaal in vinden. Mijn "boten"van Cortenstaal en RVS zullen rijkelijk aanwezig zijn. Ook enkele grote beelden, zoals de TIPI (kunst verlicht) worden naar Zeeland versleept. De locatie waar ik sta is 't UUS van Bouwman te RENESSE. Een prachtige locatie middenin Renesse met een wijds uitzicht over de landerijen. We zijn vertegenwoordigd met nog 5 andere kunstenaars zodat er een grote verscheidenheid aan kunst te zien is. 

Datum: 10 tot 20  juni dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.

Mijn aanwezigheid: ieder weekend van vrijdag t/m maandag.

 

LANDELIJK OPEN ATELIERWEEKEND VRIJDAG 24, ZATERDAG 25 EN 

                                                       ZONDAG 26 JUNI 2022.

De Beeldentuin is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Mocht je niet in de gelegenheid zijn geweest om naar Zeeland af te reizen dan is dit een prima alternatief. Al mijn beelden staan dit weekend opgesteld in mijn eigen beeldentuin te Bobeldijk. Voor de eerste keer worden tijdens dit weekend mijn beelden van STEEN MET GLAS geexposeerd. Ik hoop je tijdens dit weekend te ontmoeten.

Tot ziens.

 

kunst in de hortus

Van zaterdag 21 t/m 29 augustus wordt er i.v.m. het 10 jarig bestaan van de Hortus te Alkmaar, Berenkoog 23 te Alkmaar, een grote expositie en 2 openluchtconcerten gehouden.

(17 kunstenaars ). Meer weten? info@hortusalkmaar.nl.

Zie ook onder het kopje exposities.

GroepZILVERMEEUWEN en ZEILSCHIP zijn geplaatst.

Eind april zijn beide beelden geplaatst in samenwerking met

Bouwbedrijf Rob Glas uit Anna Paulowna ondanks de coronacrises.

Hierna volgen nog  4 beelden van de andere kunstenaars. Het zal wel eind juni worden voordat de officiele opening van de kunst-vaarroute een feit is.

 

 

Helaas door de corona is er nog steeds geen officiele opening geweest. 16-08-2021.

 

 

 

 

 

 

 

UITNODIGING DEELNAME ONTWERP BEELDEN VOOR EEN VAARROUTE WIERINGERMEER GEMEENTE HOLLANDSE KROON.

Na twee voorrondes zijn twee ontwerpen toegelaten om beoordeelt te worden door de bewoners van de Gemeente Hollandse Kroon.

Beide ontwerpen hebben de eindstreep gehaald en mogen volgend voorjaar worden geplaatst. Er wordt een groep zilvermeeuwen en een zeilboot geplaatst. 

De vaarroute verbindt het Amstelmeer via de Haukessluis (Slootdorp) met het IJsselmeer (Stontelerssluis te Wieringerwerf).

De vaarroute ligt in het hoge gebied van de Wieringermeer.

30 december 2019.

Inmiddels zijn de locaties bekend. De groep meeuwen worden geplaatst bij de Haukessluis en de zeilboot bij de invalidesteiger t.o.

het voetbalveld te Slootdorp.

39 beelden  langs de kust van Hoorn

'IN DEN BEGINNE' exposeert van 28 kunstenaars beelden langs de kustlijn van Hoorn. Ik ben vereerd dat mijn beeld War and Freedom deel uitmaakt van deze zeer uiteenlopende fraaie expositie.

Een combibezoek met mijn beeldentuin kan ik u aanraden. 

U kunt mij bellen wanneer u een bezoek wilt brengen 06 23761218 of 0229 841115.

Cobi Dierikx

(zie voor meer info tekst War and Freedom hieronder)        28/01/2019.

BEELDENTUIN OPEN MET PINKSTEREN 9 EN 10 JUNI 2019.

 

Het beeld POWER-BLOEM, dat 8 weken door meer dan 1 miljoen is bewonderd in het KEUKENHOF, is weer thuis.

Tijdens de Pinksterdagen is de beeldentuin vrij toegankelijk van 

12.00 tot 17.00 uur.

Er is natuurlijk buiten de POWER-BLOEM veel meer te zien.

Naast de vaste collectie zijn er drie gast-exposanten n.l.

Yvonne Altink        -     wandwerk/mixed media,

Jib Greuter             -     marmeren beelden en

Piet Van der Zande-     sculpturen.

 

Mocht het niet lukken met de Pinkster een bezoek te brengen, dan is er nog een mogelijkheid op zaterdag 22 en zondag 23 juni, tijdens het LANDELIJK ATELIER WEEKEND. Ook dan is het werk van de gast-exposanten te bewonderen.Tuin open van 12.00 tot 17.00 uur.

Het adres is Beeldentuin Bobeldijk 25, Berkhout.

 

    

 

WAR AND FREEDOM

War and freedom is geplaatst op de Westerdijk te Hoorn. Het maakt onderdeel uit van een prachtige beeldenroute op en langs de IJsselmeerdijk bij Hoorn. Je begint bij de Nieuwe Schouwburg en wandelt zo naar het uiterste puntje van het Visserseland. Dik de moeite waard. IN DEN BEGINNE is een stichting welke zich hard maakt om KUNST dichtbij het publiek te brengen. U kunt deze stichting sponseren zodat zij de beeldenroute kunnen uitbreiden.